Orgaandonatie ja of nee?

16 oktober 2014

Zou jij na je dood je hart afstaan, zodat iemand anders verder kan leven? Niet iets waar de meeste mensen iedere dag aan denken. Studenten verpleegkunde van de School voor Zorg Delft deden daarom deze (landelijke donor-) week mee aan Project Do’orgaan van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Onder begeleiding zetten zij een unieke theatervoorstelling over orgaandonatie in elkaar en voerden deze op voor een publiek bestaande uit bijna 100 1ste, 2de en 3de jaars studenten van de School voor Zorg. Hiermee brachten zij het thema orgaandonatie onder de aandacht en de discussie daarover op gang. Het stuk sloot af met een oproep van studenten aan studenten: ''Wij hebben onze keus gemaakt, welke keus maak jij?''

De twintig laatstejaars studenten hebben in slechts vijf uur het theaterstuk ingestudeerd. Het resultaat was verbluffend. Mariëlle van Witsen, docent en studieloopbaanbegeleider vindt meedoen aan Project Do’orgaan belangrijk: ''Orgaandonatie is een maatschappelijk relevant thema en past uitstekend in het gezondheidsonderwijs. Theater is hierin een aansprekende onderwijsvorm”. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer >>

Fotografie: Enno Achterhof

Project Do’orgaan
Project Do’orgaan is een theatraal project over orgaandonatie, bedoeld om mbo-studenten te helpen op een creatieve en eigenzinnige manier zich een mening te vormen over orgaandonatie. Project Do’orgaan wordt gemaakt voor en door mbo-studenten onder begeleiding van Team Do’orgaan, drie afstuderende studenten van de Theaterschool van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.


Meer nieuws lezen