Lotte wint

13 december 2013

Eerstejaars onderwijsassistente Lotte Eijgermans heeft de finale gewonnen van de mbo-voorleeswedstrijd. De jury bestaande uit twee docenten en de voorzitter van het College van Bestuur Pierre Heijnen was unaniem in haar oordeel. Lotte gaat namens Mondriaan door naar de nationale voorleeswedstrijd op 28 januari in Utrecht.

In de finale streden in totaal zes 1ste, 2de en 3de jaars onderwijsassistenten om de eer. De studenten moesten als opdracht voorlezen aan groep 4 t/m 8 en mochten hun eigen voorleesboek kiezen dat `leuk’ is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

De Voorleeswedstrijd voor het basisonderwijs en die voor de pabo’s bestaat al een aantal jaren. Voor studenten in het mbo die gaan werken in het basisonderwijs bestond een dergelijke wedstrijd nog niet. Om ook deze studenten enthousiast én deskundig te maken organiseren Stichting Lezen en CINOP samen de Voorleeswedstrijd voor studenten van de opleiding onderwijsassistent. Dit jaar doen negen roc’s mee.


Meer nieuws lezen