Meer leerlingen voor techniek

12 december 2013

De School voor Metaal-, Elektro- en Installatietechniek van ROC Mondriaan en het Stanislascollege Krakeelpolderweg in Delft hebben een overeenkomst getekend. Doel is een doorlopende leerlijn vmbo-mbo te maken, waarin leerlingen zowel hun vmbo-diploma halen als hun mbo opleiding Monteur Mechatronica (niveau 2). De nieuwe vakmanschapsroute is onderdeel van de Techniekagenda Haaglanden.

Het doel is leerlingen na hun keuze vast te houden voor techniek en de kans op een technisch mbo-diploma te vergroten. De opleidingsprogramma’s van vmbo en mbo worden omgebouwd tot één aansluitend traject wat het mogelijk maakt de vmbo-mbo-route sneller (een jaar winst) af te ronden.

ROC Mondriaan start in september 2014 in Delft ook een niveau 4 opleiding Mechatronica. Voor leerlingen van de vakmanschapsroute kan hun opleiding een goede voorbereiding zijn om door te stromen naar deze opleiding, anderen kunnen naar de niveau 3 opleiding op de Tinwerf in Den Haag of naar de arbeidsmarkt.

Door het ontbreken van technisch mbo in de stad kiezen Delftse leerlingen nogal eens voor Rotterdam, terwijl de arbeidsmarktkansen en samenwerkende bedrijven voor deze opleiding rondom Delft liggen.


Meer nieuws lezen