Open dag nieuwe MBO Mechatronica

21 oktober 2013

Vmbo-studenten die een vervolgstudie gaan kiezen, kunnen met ingang van het schooljaar 2014 – 2015 ook in Delft terecht voor een technische mbo-opleiding. Op zaterdag 2 november 2013 van 10.00 – 14.00 uur presenteren ROC Mondriaan en het Wellantcollege voor het eerst in Delft twee technische mbo-opleidingen die goed perspectief bieden op werk en bovendien een snelle ‘opstap’ zijn richting het hbo. Het gaat om de niveau 4 opleidingen Technologieroute mechatronica Delft (Technicus mechatronica) van Mondriaan en GreenTec van Wellant. De presentatie is onderdeel van de Open Dag van In Holland aan de Rotterdamseweg 141 in Delft, op de plek waar vanaf 2014-2015 ook de lessen gaan plaatvinden.

De samenwerking van Mondriaan en Wellant combineert het beste van mechatronica en ‘groene’ techniek en borgt een goede verbinding met het Westland en de wereld van de tuinbouw. Studenten werken tijdens de opleiding aan realistische projecten uit de dagelijkse praktijk van ondernemingen in Delft en omgeving. Op die manier komen studenten in aanraking met vraagstukken van duurzaamheid, voedselvoorziening, voedselveiligheid en een breed terrein van technische innovatie. Voor techniekstad Delft betekent de komst van Mondriaan en Wellant dat studenten straks alle technische studieniveaus in de stad kunnen vinden, van vmbo tot TU.

Wethouder Lucas Vokurka van de gemeente Delft is warm voorstander van een Delftse doorlopende technologieroute van vmbo-mbo-hbo en maakt dit unieke initiatief mogelijk.


Meer nieuws lezen