Beste Leerbedrijf Delft

18 oktober 2013

ROC Mondriaan heeft samen met Ipse de Bruggen en Breed Welzijn Delft 'de Delftse zaak' opgericht. Zestig studenten van de School voor Welzijn Delft vertoeven dagelijks in dit lerend wijkcentrum waar Ipse de Bruggen zorg, begeleiding en behandeling biedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. ‘’De Delftse Zaak’’ is verkozen tot het Beste Leerbedrijf voor het Delftse onderwijs 2013.

Lerend wijkcentrum “De Delftse Zaak” ROC Mondriaan heeft samen met Ipse de Bruggen en Breed Welzijn Delft “De Delftse Zaak” opgericht. Ruim 60 studenten van de Mondriaan School voor Welzijn Delft worden aan cliënten gekoppeld en werken samen in verschillende teams. De studenten leren hierdoor ook van elkaar, worden opgeleid in een reële beroepssituatie en maken zo een uitstekende start in hun leerloopbaan. Kortom: een voorbeeld van een leerbedrijf, dat buiten de bestaande denkkaders treedt en op inspirerende wijze cliënten, buurtbewoners en studenten laat profiteren van dit concept.

Prijs Beste Leerbedrijf Delfts onderwijs Met het uitreiken van de jaarlijkse prijs worden bedrijven en instellingen in het zonnetje gezet. De prijs, een metalen plaquette voor aan de voorgevel van het bedrijf, is een waardering voor de uitstekende stageplaatsen die het betreffende bedrijf biedt aan de studenten van de Delftse scholen.

Foto: Cliënt Vincent Markussen (midden) samen met Mondriaan studenten Debora Timmermans (links) en Florance van der Caaij bereiden gezamenlijk een maaltijd in de keuken van Ipse de Bruggen.


Meer nieuws lezen