Modestudenten maken kostuums voor jarig Concertgebouw

17 oktober 2013

Studenten van de School voor Mode van ROC Mondriaan maken de kostuums voor West Side Story, de jubileumproductie waarmee Het Koninklijk Concertgebouw haar 125-jarige jubileum afsluit. Het project bestaat uit jong talent: amateurs en net afgestudeerde musici en zangers. Ook voor de vervaardiging van kostuums zijn jonge talenten aan de slag. Tweede- en derdejaars studenten van de opleiding Mode-maatkleding van ROC Mondriaan kleden de acteurs en dansers aan. In totaal worden zo’n 60 kledingstukken gemaakt. Tijdens het project krijgen de studenten specifieke praktijklessen zoals textielleer, patroontekenen en kledingtechniek.

Het artistieke team dat de jonge talenten begeleidt, bestaat onder meer uit de Haagse modeontwerper Michael Barnaart van Bergen. Hij heeft alle kostuums ontworpen en ondersteunt de kostuummakers bij de vervaardiging ervan. Op zijn beurt heeft hij ROC Mondriaan erbij betrokken als educatieproject. Jaren '50 silhouetten worden op een nieuwe manier geïnterpreteerd die past bij de huidige tijd en de vormgeving van Het Concertgebouw. Op 3 en 4 december 2013 worden drie spectaculaire voorstellingen opgevoerd in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De voorstellingen vormen de ‘grand finale’ van het jubileumjaar en zijn al uitverkocht.

Foto’s en nieuwtjes over dit project zijn te volgen op www.facebook.com/ROCMondriaanModeMeer informatie over het project vind je op http://westsidestory.concertgebouw.nl


Meer nieuws lezen