Talentendag School voor Pedagogische beroepen

1 juni 2022

De School voor Pedagogische en sociale beroepen aan de Brouwersgracht organiseerde onlangs een Talenten dag voor alle ruim 600 studenten van de school. De studenten trokken in Drie rondes langs ongeveer 30 talentenworkshops die door ruim 40 medestudenten werden gegeven. Zo leerden studenten hun medestudenten iets over escape room tot drama en van voetbal Clinic tot laser gamen, om maar enkele voorbeelden te noemen. De organisatie is opgezet volgens het principe ‘’voor studenten door studenten’’. De dag werd geopend door Hans Schutte, de voorzitter van het CvB van ROC Mondriaan. Hij gaf tips aan de studenten over talent en het gebruik daarvan.

Matthew Turkson heeft de workshop Mixing en beats gegeven

Matthew, een student sociaal werk gaf op de talenten dag de workshop: mixing & beats. Tijdens deze workshop kwamen er verschillende onderwerpen aanbod. Een van deze onderwerpen was auto tune. De studenten die meededen aan de workshop keken en luistereden verbaasd mee toen ze zagen wat voor een effect “auto tune” precies geeft aan vocalen. Er werd veel informatie gedeeld niet alleen over het mixen van vocalen, maar ook over het maken van beats.

“Een van de studenten die meedeed aan mijn workshop was achteraf erg geïnteresseerd. Hij wou graag meer weten over het mixen van vocalen. Ik heb hem nog wat tips meegegeven.”

“Het geven van een workshop en zien dat andere er echt in geïnteresseerd zijn is toch waar je het uiteindelijk voor doet. Als je weet dat je iemand toch een stukje informatie hebt gegeven waar ze wat aan hebben.”

Tisa Bloem heeft de workshop Mentale gezondheid gegeven

Tisa zei: Ik vond het super leuk om te doen, in het begin wel spannend omdat, ik niet eerder een workshop heb begeleid. Verder waren de studenten erg enthousiast en heel open. Dit was fijn omdat, de leerlingen elkaar daardoor persoonlijke dingen durfde te vertellen en elkaar tips te geven.

Uit de workshop heb ik waargenomen dat, veel jongeren graag praten met elkaar over bepaalde onderwerpen, hierdoor ontstond er voor mij een nieuwe doelgroep. De doelgroep jongeren met mentale problemen. Mijn workshop mentale gezondheid was zo geslaagd dat, ik nu mijn eigen activiteit ga opstarten waarbij we wekelijks gaan praten over maatschappelijke, sociale en persoonlijke onderwerpen. Ik hoop dat het voor verbintenis zorgt tussen de studenten, zodat ze zien dat ze niet alleen zijn, maar samen.

Verbinding

Een van de doelen van de Talenten dag is het zichtbaar maken van de vele talenten van de studenten van verschillende opleidingen GPM, OA en SW maar ook het vergroten van de onderling contact, zodat meer verbinding ontstaat. Wie is die student en wat kan hij of zij nog meer? De voorbereidingen voor 2023 zijn al in gang gezet.

Meer nieuws lezen

Studenten halen 567 euro op voor ALS fonds

19 april 2024: Meer opgehaald dan verwacht Lees verder

Studenten voor ict-support naar Litouwen

03 april 2024: Leuke en leerzame reis Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten