De Meppel wordt dé campus voor ontwikkeling in Den Haag ZW

25 mei 2022

Klik hier voor een videoverslag (incl. rondleiding en interviews) van de Sneak Peek op 23 mei.

Op 23 mei 2022 kregen pers en relaties van ROC Mondriaan een sneak peek van de Meppel, het rijksmonument aan de Meppelweg dat wordt verbouwd tot een plek voor de toekomst. Onder toeziend oog van Wethouder Sociale Zaken en Werk Arjen Kapteijns en Wethouder Wonen, Werken en Welzijn Martijn Balster werd stilgestaan bij de functie die de Meppel zal krijgen in Den Haag Zuidwest en de kansen die dit biedt.

​Een betere toekomst

Er is veel schooluitval en werkloosheid in Den Haag Zuidwest. De Meppel wil hier wat aan doen. Geloven dat er een betere toekomst voor je in het verschiet ligt, gaat een stuk makkelijker wanneer er een plek is waar je jezelf kunt ontwikkelen. Ook als je geen diploma hebt of als je door omstandigheden niet eerder de kans hebt gehad om een opleiding te volgen. Mondriaan betrekt dit gebouw na de zomervakantie van 2022 met de School voor Entreeopleidingen, de School voor Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten (BAS), (her)oriëntatietrajecten en schakeltrajecten taal voor jongeren die nieuw zijn in Nederland. De Meppel wordt met de gezamenlijke insteek van partijen (onderwijs, bedrijven, instanties) bovendien een belangrijke plek waar iedereen kennis kan maken met verschillende beroepen.

Een mini-ROC

Philip Nijgh, schooldirecteur Entreeopleidingen: " We creëren binnen de Meppel eigenlijk een mini-ROC. Het unieke is dat er praktijkruimten worden ingericht voor álle branches waarvoor het ROC opleidt. Daar ben ik echt heel trots op". Wethouder Kapteijns: "Ik word heel enthousiast van wat hier wordt gerealiseerd. Dit is toch een deel van Den Haag waar het voor heel veel mensen net even wat moeilijker is om de kansen te krijgen die ze verdienen. Deze plek kan mensen het opstapje geven die ze nodig hebben. Daar gaan we met de stad als geheel heel veel profijt van hebben." Wethouder Balster: "De intentie die hier is maakt mij als wethouder heel erg trots. Dat dit een vertrouwde plek wordt voor kinderen, jongeren en volwassenen om weer een frisse nieuwe start te maken. Daar is in Den Haag Zuidwest behoefte aan."


Meer nieuws lezen