Studenten enquêteren in Waldeck

10 mei 2022

De Gemeente Den Haag heeft de hulp ingeroepen van 80 eerstejaars studenten van de School voor Pedagogische en Sociale beroepen om met bewoners van Waldeck te praten over hun woonomgeving. De gemeente had via een enquête al gedeeltelijk inzicht gekregen in de woonsituatie maar nog onvoldoende. De studenten maakten de enquête eind maart in een week af. De gemeente was blij met de inzet van de studenten maar voor de studenten was het ook leerzaam omdat zij op deze manier snel de noodzakelijke praktijkervaring opdoen. Bovendien is het een mooie vermelding op hun cv.

Antwoorden en doorvragen
Uit de enquête kwam naar voren dat vele bewoners erg ontevreden zijn over de slechte bestrating in de wijk en er is irritatie over hondenpoep en de onveilige situatie in de avonduren waardoor bewoners zich alleen met z'n tweeën op straat durven te begeven. Ook zijn er grote parkeerproblemen en ervaren veel geënquêteerden hun wijk nog steeds als een doolhof.

Uitkomsten enquête uitwerken
De gemeente moet de enquêtes weliswaar nog uitwerken maar de studenten hopen de dat er echt iets wordt gedaan met de uitkomsten van de enquête. Een van de studenten: "Er moet flink achteraan gezeten worden dat deze punten goed worden opgepakt en aangepakt en de bewoners zo laten zien dat ze serieus worden genomen. En tegen de eenzaamheid moet zeker iets worden gedaan want het is heftig als mensen daarom niet naar buiten gaan."


Meer nieuws lezen