Student leert vaccineren

7 januari 2021

Een groep van 280 eerstejaars studenten van de opleidingen Doktersassistent en
Apothekersassistent gaat de overheid en regionale instellingen helpen nu er gestart is met het vaccinatieprogramma ter bestrijding van het COVID virus. De studenten van deze opleidingen leren versneld intramusculair (in spierweefsel) te prikken en worden deze week getraind. Schooldirecteur Arjo van Nieuwamerongen: ”In het reguliere onderwijsprogramma van de eerstejaars was het injecteren pas in mei gepland, dat hebben we naar voren gehaald. En als ook de studenten Verpleegkunde en Verzorgende IG erbij komen kan onze inzet bij vaccinatie wel oplopen tot ruim 850 studenten. We vinden het van groot belang om op deze manier een bijdrage te leveren in de bestrijding van het virus.”

Simone Behagel is docent van de speciale vaccinatietraining: “Ze krijgen eerst de theorie, wat het covid vaccin precies is, hoe een naald werkt en de techniek van injecteren en leren vervolgens dat intramusculair te doen bij een pop in het skills-lokaal. Na een paar uur intensief oefenen kunnen ze aan de slag. Het is fantastisch dat we hier aan onze bijdrage kunnen leveren en een geweldige ervaring voor de studenten.” Eerstejaars Doktersassistente Pien beaamt dat: “Het is best een beetje spannend maar we gaan nog veel oefenen en ik vertrouw er op dat het goed komt. Ik vind het een eer om hier aan mee te mogen doen!”

Meer nieuws lezen

Jeans Centre en Blue School slaan handen ineen

01 augustus 2022: Jeans Centre en Blue School slaan handen ineen Lees verder

Studeren vanuit het buitenland

13 juli 2022: Wat te doen als je vanuit het buitenland of de Caribische delen van het Koninkrijk bij Mondriaan komt studeren? Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten