4,5 miljoen voor EWA

22 oktober 2020

Dinsdag maakte minister van Engelshoven bekend welke aanvragen voor het Regionaal Investeringsfonds MBO gehonoreerd zijn. EWA Haaglanden is erbij waarvan ROC Mondriaan penvoerder is. Ewa staat voor Entree Wegen naar Arbeid en richt zich er op om jongeren die nooit een diploma hebben gehaald op te leiden op de werkvloer, naar een diploma en een fijne werkplek. De komende vier jaar wordt hier bijna 4,5 miljoen extra in geïnvesteerd. Waarvan circa 3 miljoen door de samenwerkende organisaties en ruim 1,5 miljoen door het ministerie worden verstrekt. Zie ook www.ewahaaglanden.nl

EWA Haaglanden is een samenwerkingsverband tussen werkgevers, lokale overheden en het onderwijs. Het doel is de arbeidsparticipatie te bevorderen van jongeren uit de entreeopleiding van Mondriaan en andere mensen met een afstand tot werk, en zo te zorgen voor goede kandidaten voor de bedrijven in de regio. Samenleving en gemeenten zijn gebaat bij duurzame arbeidsparticipatie van deze doelgroep. Entreestudenten komen beter op hun plek met de nieuwe arbeidsmarktroute en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen weer meedoen dankzij een relevant opleidingsaanbod.

Uniek in EWA Haaglanden is het grote aantal partners vanuit verschillende branches. Behalve ROC Mondriaan dragen gemeenten bij door ondersteuning van studenten en bemiddeling naar werk: De gemeentes Den Haag, Delft, Westland en Rijswijk doen mee, net als bedrijven zoals Hanos, Florein, de Energieacademie en de Rabobank Den Haag.

*Gebruik gemaakt van een archieffoto.

Meer nieuws lezen

Doe weer mee! reikt vier pluimen uit

23 september 2022: Doe weer mee! reikt vier pluimen uit Lees verder

Eerstejaars studenten van ROC Mondriaan gaan aan de slag met

21 september 2022: Gratis bibliotheekpas voor studenten Lees verder
Bekijk meer nieuwsberichten