Mbo voor havisten

Kies voor een snelle en goede leerweg

Zit jij op de havo en denk je na over je volgende stap? Denk dan ook eens aan het mbo. Het mbo biedt maatwerk voor havisten of vwo-ers, zowel met als zonder diploma. En vaak kun je je opleiding verkort volgen.

De route van mbo naar hbo kan een aantrekkelijke zijn, om verschillende redenen. Allereerst omdat de kans op succes op het hbo groter is als je mbo hebt afgerond. En met de stap mbo/ hbo op je cv geef je aan dat je ambitie hebt en van aanpakken weet. Een pré als je naar stage of werk gaat zoeken. Bovendien kun je na afronding van het mbo vaak versneld je hbo-opleiding volgen. Dit kan omdat je veel lesstof, zoals Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde en studievaardigheden al gehad hebt en programma's door mbo en hbo gezamenlijk ontwikkeld worden of zijn.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan of schrijf je in. En overleg met ons over maatwerk voor jou. Als blijkt dat jij al kennis of ervaring hebt, kan je sommige opleidingen sneller doen. En als jij denkt meer te kunnen dan uit je diploma's blijkt, bespreek dat dan bij je inschrijving. Omdat kennis, ervaring, diploma's en motivatie per persoon verschillen, bieden wij geen standaard aanbod maar maatwerk.