Joey

Zijn verhaal

In een enorme hal met lopende banden, geratel, pakketten en overal vorkheftrucks kom ik Joey van der Gaay tegen. Joey heeft het hier, zo te zien, opperbest naar zijn zin. Joey van der Gaay (19) studeert Logistiek op de Brasserskade.

“Ik had een hoop problemen toen ik nog op het vmbo zat, vertelt Joey. Thuis had ik het niet zo leuk en ik kon me altijd al slecht concentreren op leerwerk. Omdat ik het leren in de schoolbanken niet goed kon volhouden was ik voornamelijk aan het spijbelen. Ik had ook problemen met bekeuringen en wat schulden. Kortom het was een zooitje en na een poosje kreeg ik de schoolinspectie op mijn dak.

Entree-diploma
Ik haalde geen diploma op het vmbo, maar mocht wel door naar de School voor Entreeopleidingen bij Mondriaan. Daar krijg je in een jaar een diploma en leer je voor assistent. Ik deed retail. Het is heel praktijkgericht, daarom vond ik het leuker dan het vmbo. Ik ging stage lopen bij een grote supermarktketen.

Echt op mijn plek
Het vakkenvullen vond ik eigenlijk best lachen. We hadden een leuk team dus ook wel lol onder elkaar. Maar echt helemaal naar mijn zin kreeg ik het toen ik mocht helpen met vrachtwagens lossen. De chef zag hoe tof ik dat vond en van hem mocht ik mee met de vrachtwagen naar het distributiecentrum. Toen ik daar kwam en dat zag, die grote hal met opslag van spullen die door heel Nederland worden vervoerd, voelde ik me gelijk thuis. Dit was echt iets voor mij dacht ik.

Ik heb daarom gesolliciteerd en werd aangenomen. Ik was in een klap een jongen met een baan. Het bedrijf betaalde mijn bbl-opleiding logistiek medewerker niveau 2. Ik heb de opleiding nu af en voel me hier helemaal op mijn plaats.”

Lees hieronder de tip van Joey.

Op mijn vorkheftruck: de mooiste plek die er is.
Joey van der Gaay (19) volgt de entreeopleiding Logistiek

De tip van Joey"Nooit bang zijn dat je er niet komt. Haal in ieder geval een diploma en laat je adviseren. Durf je nek uit te steken. Dan kom je er wel."

Geïnteresseerd in meer verhalen en tips? call to action knop