Ilse

Haar verhaal

Ilse wil zeker met kinderen werken. Haar keuze voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker is duidelijk: de doelgroep is heel breed. Van baby tot beginnend puber. Ze twijfelde eerst of ze toch niet de opleiding Onderwijsassistent zou doen. Ze wil later toch het onderwijs in. De breedte van de doelgroep gaf de doorslag.

Ilse woont in Leiden en koos toch voor Mondriaan in Den Haag. Het voelde gewoon goed tijdens de Open Dagen. De school aan de Henri Faasdreef (HFD) is klein en dat is erg prettig. Voor haar is het 20 minuten reizen. “Je bent er zo want de Randstadrail stopt voor de deur …. nou ja, je moet een klein stukje lopen. Ook staat Mondriaan goed aangeschreven, dat hoor ik overal. Het kleine gebouw geeft een prettige veilige sfeer. Je kent veel mensen. De HFD is echt geen mooi gebouw, maar daar gaat het niet om. De kleinschaligheid is fijn.”

Het eerste studiejaar was goed te doen. De klas was wel erg groot en druk in het begin. Dat was lastig. De klas is in de loop van het jaar kleiner geworden. Dat heeft veel rust gebracht. In de klas kan je na de instructie aan je opdrachten werken. Zo hoef je thuis minder te doen. Zij vindt ‘Vakgericht communiceren’ en ‘Ontwikkelingspsychologie’ hele leuke vakken. Je leert hier heel veel. “Als ik nu op een terrasje zit, kijk ik anders naar mensen. Deze vakken zijn echt de basis van de opleiding”, aldus Ilse. Ilse denkt na deze opleiding door te studeren. Ze wil naar de PABO. De opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker biedt ook een HBO traject. Dit vindt Ilse heel prettig. “Dan kan je alvast wennen aan het HBO.”

Lees hieronder de tip van Ilse.

Je bent er zo want de Randstadrail stopt voor de deur.
Ilse volgt de opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker

De tip van Ilse“Kies een opleiding die je nu leuk lijkt. Studeren kan je je hele leven.”

Geïnteresseerd in meer verhalen en tips? call to action knop