flex-opleidingen gezondheidszorg

flex-opleidingen gezondheidszorg

Een bbl opleidingstraject volgen waarbij rekening gehouden wordt met jouw vooropleidingen, kennis en leertempo? Dat kan met de flex-opleidingen Gezondheidszorg.

Een flex-opleiding is een speciaal op maat gemaakt traject binnen de mbo-opleidingen:

Voor het volgen van dit traject gelden specifieke eisen die niet gelden voor een gewone opleiding, zoals minimaal 3 jaar werkervaring in de zorg, extra kennis en studievaardigheden. Verder moet je werkgever akkoord geven.

Is een flex-opleiding iets voor jou?

De kansen die jij met een flex-opleiding krijgt zijn afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
Een flex-opleiding is heel geschikt voor je wanneer je een mbo-opleiding in de zorg hebt gevolgd of een deel van een hbo-opleiding en graag verder wilt leren. We houden rekening met de onderdelen die je hebt afgesloten.

Een opleidingstraject op maat

Een flex-opleiding ziet er voor iedereen anders uit. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen hoe jouw opleidingstraject eruit kan komen te zien. We beoordelen je portfolio op de specifieke eisen die gelden voor de flex-opleiding: je vooropleiding, diploma’s, studieresultaten, werkervaring, leer-, studievaardigheden en motivatie. We bekijken samen wat jij al weet en kunt.

Je bent welkom!

Blijkt uit het kennismakingsgesprek en eventuele toetsen dat je niet in aanmerking komt voor een flex-opleiding? Dan ben je uiteraard van harte welkom bij de ‘standaard’ opleidingen.

Vragen of aanmelden?

Neem gerust contact op met een van onze contactpersonen

Contactpersonen


Den Haag (Aspasialaan)

Martin Niezen

m.niezen@rocmondriaan.nl

Delft (Brasserskade)

Marco Boeren

m.boeren@rocmondriaan.nl

Leiden (Vondellaan)

Alexander Wendt

Idu.von@rocmondriaan.nl

088-6662967 / 06-34520309

Toelatingseisen flex-opleidingen gezondheidszorgToelatingseisen flex-opleidingen gezondheidszorg niveau 4

Wil je je inschrijven voor één van de flex-opleidingen gezondheidszorg niveau 4? Dat kan als je aan de volgende eisen voldoet:

  • Beschikt over een bbl-werkplek;
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in de zorg;
  • Akkoord werkgever;
  • Mbo diploma in de zorg niveau 3

Toelatingseisen verzorgende IG / Maatschappelijke zorg niveau 3

Wil je je inschrijven voor de flex-opleiding verzorgende IG / Maatschappelijke zorg niveau 3? Dat kan als je aan de volgende eisen voldoet:

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in Zorg en Welzijn op niveau 3;
  • Diploma mbo;
  • Een voldoende halen voor onze toelatingstoetsen Nederlands en
    rekenen.

In een kennismakingsgesprek bespreken we je portfolio: je vooropleiding, diploma(’s), studieresultaten, werkervaring, leer- en studievaardigheden en motivatie.

Indien je niet geplaatst kunt worden in de flex-opleiding, dan kun je geplaatst worden in leerjaar 1 van de reguliere opleiding.