flex-opleidingen gezondheidszorg

Let op: opleiding met beperkt aantal plaatsen.

Een bbl opleidingstraject volgen waarbij rekening gehouden wordt met jouw vooropleidingen, kennis en leertempo? Dat kan met de flex-opleidingen Gezondheidszorg.

Een flex-opleiding is een speciaal op maat gemaakt traject binnen de mbo-opleidingen:

Voor het volgen van dit traject gelden specifieke eisen, zoals werkervaring, kennis en studievaardigheden, die niet gelden voor de gewone opleiding.

Is een flex-opleiding iets voor jou?
De kansen die jij met een flex-opleiding krijgt zijn afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Een flex-opleiding is heel geschikt voor je wanneer je een mbo-opleiding hebt gevolgd of een deel van een hbo-opleiding en graag verder wilt leren. We houden rekening met de onderdelen die je hebt afgesloten. Zo kun je bijvoorbeeld (weer) versneld naar het hbo sprinten! Ben je een havist? Dan kun je een vakdiploma halen en praktijkervaring opdoen in een tempo dat bij jou past.

Een opleidingstraject op maat
Een flex-opleiding ziet er voor iedereen anders uit. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen hoe jouw opleidingstraject eruit kan komen te zien. We beoordelen je portfolio op de specifieke eisen die gelden voor de flex-opleiding: je vooropleiding, diploma’s, studieresultaten, werkervaring, leer-, studievaardigheden en motivatie. We bekijken samen wat jij al weet en kunt. Als het nodig is nemen we ook een toets rekenen en/of Nederlands af.

Je bent welkom!
Blijkt uit het kennismakingsgesprek, de beoordeling van je portfolio en eventuele toetsen dat je niet in aanmerking komt voor een flex-opleiding? Dan ben je uiteraard van harte welkom bij de ‘standaard’ opleidingen.

Vragen of aanmelden?
Neem gerust contact op met een van onze contactpersonen

Contactpersonen
Den Haag (Aspasialaan)
Anoushka Boers
a.boers@rocmondriaan.nl
06-53232400

Delft (Brasserskade)
Astrid Vurens
a.vurens@rocmondriaan.nl
06-11151945

Leiden (Vondellaan)
Nettie de Lijster
n.de.lijster@rocmondriaan.nl
088-6662329

Toelatingseisen flex-opleidingen gezondheidszorgToelatingseisen flex-opleidingen gezondheidszorg niveau 4

Wil je je inschrijven voor één van de flex-opleidingen gezondheidszorg niveau 4? Dat kan als je aan één van de volgende eisen voldoet:

  • Diploma havo;
  • (Bijna) afgerond eerstejaars hbo verpleegkundige met een voldoende voor de stage eerste jaar;
  • Overgangsbewijs vwo leerjaar 4 naar 5;

Ook moet je, indien je langer dan vijf jaar geleden je diploma hebt behaald, een voldoende halen voor onze toelatingstoetsen Nederlands, Engels en rekenen. In een kennismakingsgesprek bespreken we je portfolio: je vooropleiding, diploma(’s), studieresultaten, werkervaring, leer- en studievaardigheden en motivatie.

Heb je je havodiploma (net) niet gehaald? Dan besluiten we na het kennismakingsgesprek of we je toelaten tot de flex-opleiding. Let op: je moet wel het landelijke havo-examen hebben afgelegd.

Indien je niet geplaatst kunt worden in de flex-opleiding, dan kun je geplaatst worden in leerjaar 1 van de reguliere opleiding.

Toelatingseisen verzorgende IG / Maatschappelijke zorg niveau 3

Wil je je inschrijven voor de flex-opleiding verzorgende IG / Maatschappelijke zorg niveau 3? Dat kan als je aan de volgende eisen voldoet:

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in Zorg en Welzijn op niveau 3;
  • Diploma mbo;
  • Een voldoende halen voor onze toelatingstoetsen Nederlands en rekenen.

In een kennismakingsgesprek bespreken we je portfolio: je vooropleiding, diploma(’s), studieresultaten, werkervaring, leer- en studievaardigheden en motivatie.

Indien je niet geplaatst kunt worden in de flex-opleiding, dan kun je geplaatst worden in leerjaar 1 van de reguliere opleiding.