Salonmanager

Salonmanager

Heb jij de ambitie om door te groeien in het kappersvak? Wil je alles leren over leiding geven aan een team van kappers?

Jij bent de alleskunner van het bedrijf. Jij beheerst alle technieken van een kapper of een haarstylist. Maar naast al deze vaardigheden ben jij ook verantwoordelijk voor de werkverdeling van de medewerkers.

De salonmanager geeft vakkundig leiding aan de medewerkers van het kappersbedrijf. Zij schakelt voortdurend tussen het uitoefenen van het kappersvak en de leidinggevende taken. Jij houdt het overzicht, Je voert alle werkzaamheden zelfstandig uit en je bent verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse.

Als salonmanager ben je innovatief en zet je je op creatieve wijze in. Naast je passie voor het kappersvak ben je commercieel ingesteld. Je ontwikkelt trainingen, voert deze uit en begeleidt (leerling)kappers tijdens hun opleiding.

Je kunt gaan werken als zzp’er of in een bedrijf met meer medewerkers. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een bedrijfsplan en een gedegen bedrijfsvoering. In je rol als zzp’er ben je verantwoordelijk voor het promoten van bedrijfsactiviteiten en het regelen van de financieel-administratieve taken.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen zoals imagestyling, nagelstyling en barbier.

Wist je dat...

als je in het bezit bent van een diploma Haarstylist je deze opleiding in 1 jaar kunt volgen?

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-opleiding theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg
  • mbo-diploma Haarstylist, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 4 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen voor de bol-opleiding (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de
€ 200,- en € 490,-.

Leermiddelen voor de bbl-opleiding (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de
€ 105,- en € 500,-.

Vrijwillige bijdrage voor de bol-opleiding (excursies e.d.): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit ongeveer € 12,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 35,-.

De meeste studenten schaffen zelf een koffer met kappersbenodigdheden aan, zodat ze tijdens de les hun spullen altijd zelf bij de hand hebben en thuis ook kunnen oefenen. Maar op de school vind je ook alle benodigde materialen om het kappersvak te kunnen leren, van kappersschaar tot oefenhoofden en van haarverf tot föhns.

Via de opleiding kun je een eigen koffer met benodigdheden aanschaffen tegen de inkoopprijs.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek en een praktijktest. Tijdens de praktijktest voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het intakegesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren...

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Allround schoonheidsspecialist

Niveau 4, bol Meer over deze opleiding

Haarstylist dame/heer

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Kapper

Niveau 2, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schoonheidsspecialist

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?