Niveau 4 BBL BOL 3 jaar

Salonmanager

Jij geeft leiding of ben de eigenaar van een kapsalon. Je bent een vakspecialist (allround kapper) en je leidt de kapsalon als ondernemer.
Wat leer je bij

Salonmanager

Naast het kunnen uitvoeren van alle voorkomende handelingen in de salon en de meer specialistische handelingen, zoals vlechten en opsteken van lang haar geeft de salonmanager leiding aan medewerkers en is verantwoordelijk voor de werkverdeling. De werkzaamheden van de salonmanager variëren dus van standaardhandelingen tot relatief complexe handelingen.

De salonmanager geeft als vakman leiding aan het kappersbedrijf en schakelt voortdurend tussen het uitoefenen van het kappersvak, de ondernemers- en leidinggevende taken. Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit en je bent verantwoordelijk voor het juiste advies op basis van een passende analyse.

Als salonmanager ben je innovatief en zet je je op creatieve wijze in. Naast je passie voor het kappersvak ben je commercieel en durf je lef te tonen. Je kunt gaan werken als zzp’er of in een bedrijf met 1 of meer medewerkers.

Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor een doordacht bedrijfsplan en een gedegen bedrijfsvoering. In je rol als zzp’er ben je verantwoordelijk voor het promoten van zijn bedrijfsactiviteiten en het regelen van de financieel-administratieve taken.

Wist je dat...

Als je in het bezit bent van een diploma Allround Kapper of Schoonheidsspecialist je deze opleiding in 1 jaar kunt volgen?

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma kb, gl of tl
  • mbo-diploma Allround kapper, niveau 3
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Wat zijn de kosten van de opleiding?


Let op: Binnenkort zijn de kosten voor alle opleidingen van Uiterlijke Verzorging bekend.

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een BOL-opleiding) of cursusgeld (voor een BBL-opleiding) te betalen.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen