Niveau 4 BBL 6 maanden

Paboarrangement

De voorbereiding op een succesvolle start op de pabo
Wat leer je bij

Paboarrangement

Wil jij voor de klas? Maar heb je een extra opstapje nodig voor een succesvolle start op de pabo? Lees dan meer over het VAVO Haaglanden pabo-arrangement in Den Haag.
Voor wie is het bedoeld:
• Havisten die een of alle drie de vakken aardrijkskunde, geschiedenis of natuur & techniek niet in het eindexamenpakket hadden en hiervoor een toelatingstoets pabo moeten doen;
• Zij-instromers met minimaal een MBO-4 diploma.

Succesvol doorstuderen op de pabo
Wat houdt het in? Om op de pabo te kunnen starten, moet je aan toelatingseisen voldoen. Den Haag kent een aantal arrangementen waaronder het VAVO Haaglanden pabo-arrangement.
Dit arrangement duurt een half jaar, of een jaar als je dat wilt, waarin je je voor kunt bereiden op (1) de toelatingstoetsen en (2) een succesvol eerste jaar op de pabo. Als je de toetsen haalt, kun je in februari beginnen met het eerste jaar van de pabo op de Haagse Hogeschool (HHS).

Je volgt op woensdagmiddag of woensdagavond de lessen die voorbereiden op de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek. Je kunt een keuze maken uit de drie vaklessen of alle drie de vaklessen volgen. Het programma is afhankelijk van de gemaakte keuze 1,5 uur tot 1 dagdeel per week gedurende 20 weken of indien voor spreiding van de vakken wordt gekozen 40 weken. De examens zijn de landelijke toelatingstoetsen pabo.
Je kunt het VAVO Haaglanden pabo-arrangement uitbreiden met lessen die voorbereiden op de rekentoets uit jaar 1 van de pabo en/of met het Pabo moduul. Dan volg je lessen samen met de eerste jaars pabostudenten. Dit Pabo moduul kan vrijstellingen opleveren gedurende het eerste studiejaar bij de pabo van de HHS.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Dat kan met de rode aanmeldknop. In alle gevallen word je dan uitgenodigd voor een gesprek waarin we jouw mogelijkheden bespreken. Heb je vragen?
Stuur dan een mail naar: paboarrangement@rocmondriaan.nl

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen