cursus 0,5-1 jaar

Paboarrangement

Succesvol doorstuderen op de pabo
Wat leer je bij

Paboarrangement

Wil jij voor de klas? Maar heb je een extra opstapje nodig voor een succesvolle start op de pabo? Lees dan meer over het VAVO Haaglanden pabo-arrangement in Den Haag.

Voor wie is het bedoeld:

  • Havisten die een of alle drie de vakken aardrijkskunde, geschiedenis of natuur & techniek niet in het eindexamenpakket hadden en hiervoor een toelatingstoets pabo moeten doen;
  • Zij-instromers met minimaal een MBO-4 diploma.

Succesvol doorstuderen op de pabo

Wat houdt het in? Om op de pabo te kunnen starten, moet je aan toelatingseisen voldoen. Den Haag kent een aantal arrangementen waaronder het VAVO Haaglanden pabo-arrangement. Dit arrangement duurt een half jaar, of een jaar als je dat wilt, waarin je je voor kunt bereiden op (1) de toelatingstoetsen en (2) een succesvol eerste jaar op de pabo. Als je de toetsen haalt, kun je in februari beginnen met het eerste jaar van de pabo op de Haagse Hogeschool (HHS).

Je volgt op woensdagmiddag of woensdagavond de lessen die voorbereiden op de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek. Je kunt een keuze maken uit de drie vaklessen of alle drie de vaklessen volgen. Het programma is afhankelijk van de gemaakte keuze 1,5 uur tot 1 dagdeel per week gedurende 20 weken of indien voor spreiding van de vakken wordt gekozen 40 weken. De examens zijn de landelijke toelatingstoetsen pabo.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten?

De lessen starten in de week van 9 september 2019.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen