Monteur elektrotechnische systemen

Monteur elektrotechnische systemen

Jij maakt onderdelen voor elektrotechnische producten en systemen voor bijvoorbeeld stoplichten, beveiligingssystemen en huisinstallaties.

Je wordt opgeleid in een afwisselend beroep waarin voldoende werk is. Want overal kom je elektrotechnische installaties tegen.

Als monteur elektrotechnische systemen maak je onderdelen voor elektrotechnische producten en systemen en stel je eenvoudige producten samen. Je bereidt werk voor, controleert en monteert componenten in elektrotechnische installaties. Je legt kabels en leidingen aan en monteert schakelaars, sensoren of verlichting. Ook help je bij het testen van systemen.

Meer over deze opleiding

Op school en op je werk leer je wat nodig is om een vakman of vakvrouw te worden. Daarbij hoort ook dat je leert om te plannen, om in een team te werken en met de verwachtingen leert omgaan die klanten, collega’s en je werkgever van je hebben.

Tijdens je opleiding krijg je de vakken elektrotechniek, elektronica en ict. Zo leer je de basis en snap je hoe bijvoorbeeld verkeerslichten of wasmachines in de basis werken. Daarnaast leer je hoe je producten samen kunt stellen en hoe je ze instelt en kunt testen. Je leert ook de nodige metingen te doen.

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Bbl-opleiding

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Deze opleiding volg je op locatie DAEL (Maasdijk). Aanmelden kan via e-mail: technologie.engineering@rocmondriaan.nl

Waar kun je werken?

Als monteur elektrotechnische systemen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een productiebedrijf, een bedrijf voor industriële elektronica of schakelkasten, een machinebouwbedrijf of besturings- en automatiseringsbedrijf. Je kunt ook doorstuderen op een relevante niveau 3 opleiding bij ons.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • diploma Entree-opleiding

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor bijvoorbeeld boeken, materialen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding.

Eigenschappen

  • Je werkt graag samen met mensen uit verschillende technische
    disciplines.
  • Je moet zelfstandig kunnen werken.
  • Je moet nauwkeurig kunnen werken.
  • Dienstverlenende houding.
  • Communicatief vaardig.

Verder studeren

Eerste monteur elektrotechnische systemen

Niveau 3, bbl Meer over deze opleiding

Eerste monteur mechatronica

Niveau 3, bbl, bol Meer over deze opleiding

Contact

Wil je een kijkje nemen in onze school?

We hebben een 360 graden filmpje voor je opgenomen zodat je een kijkje kan nemen in onze school op de locatie in Den Haag. Wacht dus niet langer en ga naar dit filmpje een loop zelf door de school:

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088 - 666 3600 of mei@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?