Niveau 4 BOL 3 jaar

Medewerker marketing en communicatie Tweetalig

Als medewerker marketing en communicatie moet je goed met mensen kunnen omgaan en je zakelijk en klantgericht kunnen opstellen!
Wat leer je bij

Medewerker marketing en communicatie Tweetalig

Nederland wordt steeds internationaler, zeker hier in Den Haag . Bij veel beroepen is het een groot voordeel als je Engels spreekt en verstaat. Deze opleiding bereidt je goed voor op een baan in de (Internationale) Marketingbranche.

Alle beroepsgerichte vakken tijdens je opleiding zijn in het Engels, je krijgt dan ook een instaptoets Engels bij je intake om te bepalen of je aan het instapniveau voldoet. Als je niveau Engels in het derde leerjaar op B2 niveau is, kan je ervoor kiezen om voor het Engels een International certificaat te halen.

Als medewerker marketing en communicatie moet je goed met mensen kunnen omgaan en je zakelijk en klantgericht kunnen opstellen. Je kunt werken bij bijvoorbeeld een marketingadviesbureau en marketing afdelingen van grote en kleine bedrijven.

Je moet creatief zijn en langs nieuwe wegen kunnen denken. Je houdt je bezig met klanten- en verkoopbestanden en met de klantenservice. Ook verzamel en analyseer je gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf en de concurrenten of werk je aan campagnes om meer klanten te werven.

Op school spelen we in op wat het moderne bedrijfsleven van je vraagt: een gedegen vakkennis, veel initiatief en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Maar daarnaast gaan we ervan uit dat je voor een groot deel zelfstandig zult werken.

Je leert:

 • klanttevredenheid onderzoeken
 • marktonderzoek t.b.v. productintroductie
 • verkennen van de markt waar een bedrijf zich bevindt
 • ondernemingsplan maken en een eigen bedrijf opstarten

Voor havisten
Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkort traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

 • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg in de economische sector; indien andere sector, dan wiskunde en/of economie
 • mbo-diploma niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor één of meer onderdelen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen. Je kunt bij ons ook verkorte opleidingen volgen.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2018-2019 het lesgeld € 1.155,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

 • goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • pro-actieve
 • commerciële instelling
 • taal en rekenvaardigheden
 • punctueel en nauwkeurig
 • “out of the box” kunnen denken
Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen