Niveau 4 BOL 3 jaar

Medewerker marketing en communicatie

Als medewerker marketing en communicatie moet je goed met mensen kunnen omgaan en je zakelijk en klantgericht kunnen opstellen!
Wat leer je bij

Medewerker marketing en communicatie

Als medewerker marketing en communicatie moet je goed met mensen kunnen omgaan en je zakelijk en klantgericht kunnen opstellen. Je kunt werken bij bijvoorbeeld een marketingadviesbureau, een communicatieafdeling, een evenementenorganisatie, een museum of theater of een bedrijf dat zich bezighoudt met tv-producties.

Je moet creatief zijn en langs nieuwe wegen kunnen denken. Je houdt je bezig met klanten- en verkoopbestanden en met de klantenservice. Ook verzamel en analyseer je gegevens over de afzetmarkten van het bedrijf en de concurrenten of werk je aan campagnes om meer klanten te werven.

Op school spelen we in op wat het moderne bedrijfsleven van je vraagt: een gedegen vakkennis, veel initiatief en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Maar daarnaast gaan we ervan uit dat je voor een groot deel zelfstandig zult werken. Na een algemeen basisjaar kies je een uitstroomrichting die je het beste ligt.

Voor havisten
Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een verkort traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wist je dat...

…je bij de uitstroomrichting Marketingmedewerker in een team leert om een echt bedrijf te starten?

Lees hier het succesverhaal van een oud-student
Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

 • vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg in de economische sector; indien andere sector, dan wiskunde en/of economie
 • mbo-diploma niveau 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

Let op: onderstaande bedragen zijn indicatief en kunnen afwijken. Informeer voor de precieze kosten bij de school. Bijkomende kosten kunnen bestaan uit kosten voor excursies, boeken, workshops, materialen en kleding.

Bijkomende kosten:

 • ongeveer € 390

Welke eigenschappen heb ik nodig?

 • je bent zorgvuldig en nauwkeurig
 • je kunt goed met mensen omgaan
 • je bent zakelijk en klantgericht
 • je hebt cijfermatig inzicht
 • je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands en het Engels
 • samenwerken is voor jou geen enkel probleem
 • je bent creatief en hebt improvisatievermogen

Hoe verloopt de intakeprocedure?

Als je je vóór 1 april aanmeldt voor deze opleiding en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden, dan mag je starten. Voorwaarde is dat je deelneemt aan de verplichte studiekeuzeactiviteiten.

Deze activiteiten bestaan uit:
- Proefstudeerdag
- Individueel studiekeuze adviesgesprek

Proefstudeerdag
Tijdens de proefstudeerdag volg je een aantal proeflessen en maak je een verschillende opdrachten ter voorbereiding op het studiekeuze adviesgesprek. De opdrachten bestaan o.a. uit het invullen van een vragenlijst, het voorbereiden van een presentatie, het zoeken naar een personeelsadvertentie die past bij de opleiding en het schrijven van sollicitatiebrief waarin je je keuze en motivatie voor de opleiding toelicht. Aan het eind van de proefstudeerdag maken we een afspraak voor het studiekeuze adviesgesprek.

Studiekeuze adviesgesprek
Tijdens het studiekeuze adviesgesprek bekijken we samen of deze opleiding goed bij jou past en of jij nog extra ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding en deze succesvol af te ronden.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren?

hbo, bijvoorbeeld Commerciële Economie of Communicatie

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen