Niveau 4 BOL 3 jaar

Managementassistent / Directiesecretaresse Tweetalig

Als directiesecretaresse of managementassistent krijg je door de dagelijkse omgang met de directie of staf inzicht in de dagelijkse leiding.
Wat leer je bij

Managementassistent / Directiesecretaresse Tweetalig

Nederland wordt steeds internationaler, zeker hier in Den Haag. Daarom bieden wij de opleiding Managementassistent / directiesecretaresse aan in een tweetalige variant.

Als managementassistent vervul je een onmisbare rol voor het management. Jij ondersteunt hen met werkzaamheden waar zij zelf niet aan toe komen: het ondersteunen bij projecten, het beheren van een agenda, het maken van aantekeningen tijdens vergaderingen, het verwerken van e-mails en brieven, het opstellen van een begroting of het organiseren van zakelijke bijeenkomsten.

Deze opleiding is echt iets voor jou als je een echte regelaar bent. Je werkt nauwkeurig, doelgericht en je bent een doorzetter die denkt in oplossingen. Omdat je als managementassistent vaak ook de gastvrouw van de organisatie bent, is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan.

Klaar om mee te doen op internationaal niveau?
Tijdens deze tweetalige opleiding volg je de vakken voor een groot deel in het Engels en krijg je Duits als 2e vreemde taal. Je hebt de mogelijkheid om tijdens de opleiding een internationaal taalcertificaat voor Engels te behalen. Daarnaast onderhoud je contacten met internationale bedrijven en volg je een internationale stage.

Voor havisten
Ben jij een havist? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een versneld traject. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wist je dat...

… je een grotere kans op een baan hebt als je meertalig bent opgeleid?

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

• vmbo-diploma gemengde of theoretische leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg
• mbo-diploma, niveau 2
• mbo-diploma, niveau 3
• overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2018-2019 het lesgeld € 1.155,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Reiskosten, ook in verband met je (buitenlandse) stage, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, (internationale) excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per jaar. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding.

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je bent goed in de Engelse taal, leert makkelijk een nieuwe taal en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent zorgvuldig en nauwkeurig. Je werkt systematisch. Als het nodig is kun je doortastend optreden. Je hebt een verzorgd uiterlijk.

Hoe zit de opleiding in elkaar?

Na het eerste leerjaar wordt aan de hand van je behaalde resultaten bepaald of je de Tweetalige variant van de opleiding Managementassistent/Directiesecretaresse niveau 4 verder kan volgen of dat je doorstroomt naar de Nederlandse variant, niveau 3 of 4.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren?

Je kunt een hbo-opleiding volgen.

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen