Leidinggevende Travel & Hospitality Versneld/Fast-Track voor havisten

Leidinggevende Travel & Hospitality Versneld/Fast-Track voor havisten

Wil jij alles leren over werken in de (inter)nationale dynamische reiswereld?

Als leidinggevende travel & hospitality ben je een echte allround travel specialist. Na deze Fast-Track ben je klaar voor de beroepspraktijk of kun je doorstuderen aan een hbo-opleiding. Ben jij in het bezit van een havodiploma of een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo/vwo? Dan is deze versnelde mbo-4 opleiding wellicht iets voor jou.

Tijdens de opleiding maak je kennis met verschillende beroepen in de reisbranche. Denk hierbij aan werken aan de frontoffice van een hotel, als reisleider op een bestemming, bij een reisorganisatie op het hoofdkantoor, of werken bij een luchthaven of vervoersmaatschappij.

Je leert tijdens deze opleiding alle vaardigheden die jij nodig hebt om jouw klant een onvergetelijke reis te bezorgen. Met jouw hospitality- en uitstekende commerciële vaardigheden maak jij het verschil.

Daarnaast word je opgeleid tot manager. Als manager geef je leiding aan een team en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden op de afdeling of vestiging van het bedrijf. Je bent de schakel tussen personeel en management. Je zorgt voor de kwaliteit en voortgang van de werkzaamheden en je bent verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klanten, het behalen van commerciële doelen, het naleven van de voorschriften en een goede sfeer.

Je maakt kennis met de praktijk tijdens verschillende evenementen en tijdens je stage. Je stage kan je ook in het buitenland lopen. De school heeft goede contacten met uiteenlopende bedrijven in Curaçao, Griekenland, Spanje, Frankrijk en Groot Brittannië. Er zijn veel mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Ook worden er tijdens de opleiding verschillende excursies, bedrijfsbezoeken en fantastische studiereizen georganiseerd. De studiereizen worden voorbereid en uitgevoerd door een team van studenten.

Tijdens de opleiding leer je onder andere;

  • het ontvangen en informeren van klanten aan de front-office
  • bestemmingskennis
  • verkoopgericht adviseren
  • promoten van toeristische producten en diensten
  • het verkopen van reizen en aanvullende producten
  • het verwerken van boekingen in reserveringssystemen
  • administratief en financieel afhandelen van verkochte reizen
  • het volgen van trends en ontwikkelingen
  • leidinggeven aan collega’s
  • personeelsmanagement
  • financieel management

Natuurlijk zijn de moderne vreemde talen een belangrijk deel van de opleiding. Engels is een verplicht vak en je kan kiezen tussen Duits of Spaans (voor studenten met een havodiploma zijn er vrijstellingen).

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een hogeschool of een baan.

Voorbeelden van keuzedelen zijn; internationalisering, zakenreizen, HBO-doorstroom, ondernemerschap, evenementen organisatie en een extra vreemde taal.

Praktische informatie

Waar kun je werken?

Je kunt werken bij alle organisaties die in binnen- en buitenland actief zijn op toeristisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan: reisorganisaties, zakenreisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, internationale hotels, VVV, bungalowparken, cruiseschepen, of evenementenorganisaties.

Vooropleiding

Voor het aanmelden van de versnelde opleiding/fast-track geldt:

  • Een havo-diploma
  • Een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo/vwo
  • Een afgeronde relevante MBO opleiding

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van het wettelijke les- en cursusgeld. Lees hier meer over de kosten.

Bijkomende kosten
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten.

Basisuitrusting:
Voor je opleiding gebruik je vakspecifieke gereedschappen: voor de kappersopleiding heb je bijvoorbeeld kappersscharen nodig en voor de koksopleiding koksmessen. De school zorgt ervoor dat die basisuitrusting aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om die basisuitrusting zelf te kopen, omdat je bijvoorbeeld je eigen kappersscharen of koksmessen wilt hebben. Dat is niet verplicht, maar is een eigen vrijwillige keus. Let op: in de tabel zijn wel bedragen opgenomen bij de onderwijsbenodigdheden voor bijvoorbeeld de kappersschaar of koksmessen maar die hoeven dus niet verplicht aangeschaft te worden.

Onderwijsbenodigdheden:
Voor elke opleiding heb je persoonlijke spullen nodig om het onderwijs te volgen, zoals: boeken, laptop, softwarelicenties of werk- of sportkleding en schoenen. Deze onderwijsbenodigdheden schaf je zelf aan, we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken samen met een leverancier maar je mag de spullen ook elders kopen.

Vrijwillige bijdrage:
Een vrijwillige bijdrage vragen we voor activiteiten, zoals excursies, studiereizen of feesten. Doe je mee aan de activiteit, dan betaal je de kosten die ervoor gerekend worden. Mocht je niet deelnemen dan krijg je een alternatief programma aangeboden. Deelname aan de activiteit is vrijwillig. Meedoen aan de activiteiten is geen voorwaarde om je diploma te behalen.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Eigenschappen

Je bent enthousiast. Daarnaast ben je contactueel en communicatief vaardig. Je kunt goed omgaan met piekdrukte. Je durft aan te pakken. Je bent nauwkeurig, probleemoplossend, klant- en resultaatgericht. Je vindt het leuk om te organiseren. Je hebt een flexibele instelling en je wilt meerdere talen kunnen spreken. Je bent representatief.

Intake

Voor de intake vragen we je om een motivatiebrief te schrijven, een vragenlijst over de opleiding in te vullen en je motivatie te onderbouwen in een kennismakingsgesprek.

Informatie per locatie

Toerisme, Recreatie en Evenementen Helenastraat 10-12

Niveau 4
2 jaar
aug
bol

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 10-12

Bekijk deze locatie

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via 088 666 3301 of info.toerisme@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?