Haarstylist dame/heer

Haarstylist dame/heer

Als Haarstylist dame/heer leer je alles wat je nodig hebt om dames- of heren haarstylist te worden.

Jij voelt je goed bij de handen uit de mouwen te steken, daarbij ben je ook klantvriendelijk. Als je kiest voor de opleiding Haarstylist, kan je de keuze maken tussen de richting Haarstylist dame of Haarstylist heer.

In deze opleiding leer je de basisvaardigheden zoals het wassen, knippen, kleuren en föhnen van het haar, maar ook de meer specialistische behandelingen, zoals het haar stijlen, het haar snijden, verschillende kniptechnieken, het haar opsteken en vlechten, en ook diverse kleurtechnieken.

Naast de complete kennis over knip- en stijltechnieken, krijg je trainingen in verkooptechnieken en sociale vaardigheden. Een deel van de opleiding bestaat uit stages, zodat je de geleerde vaardigheden en theoretische kennis direct in de praktijk kunt oefenen.

De lesstof bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Je krijgt naast praktijklessen ook vakken als Nederlands, rekenen en burgerschap.

Keuzedelen:

  • Tijdens je opleiding maak je de keuze waar je je extra in gaat verdiepen zoals imagestyling, nagelstyling en barbier.

Waar kun je werken?

Je werkt in een kapsalon, schoonheidssalon, beautycenter, ziekenhuis of verzorgingshuis. Je kunt ook een eigen zaak beginnen.

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kb, gl of tl
    • mbo-diploma kapper, niveau 2
    • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Voor een bbl-opleiding niveau 3 bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het cursusgeld € 624,-.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen voor de bol-opleiding (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de
€ 185,- en € 490,-.

Leermiddelen voor de bbl-opleiding (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de
€ 105,- en € 500,-.

Vrijwillige bijdrage voor de bol-opleiding (excursies e.d.): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit ongeveer € 12,-.

Kleding: vaak in het eerste leerjaar ongeveer € 35,-.

De meeste studenten schaffen zelf een koffer met kappersbenodigdheden aan, zodat ze tijdens de les hun spullen altijd zelf bij de hand hebben en thuis ook kunnen oefenen. Maar op de school vind je ook alle benodigde materialen om het kappersvak te kunnen leren, van kappersschaar tot oefenhoofden en van haarverf tot föhns.

Via de opleiding kun je een eigen koffer met benodigdheden aanschaffen tegen de inkoopprijs.

Intake

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intakegesprek en een praktijktest.
Eerst doe je een praktijktest. Hierbij voer je onder begeleiding een eenvoudige handeling uit om te ervaren hoe het is om in deze branche te werken. We willen je vragen om voor deze test zwarte en comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt werken.

Na de test volgt het intakegesprek en krijg je meer informatie over de opleiding die je hebt gekozen en kun je aangeven waar jouw voorkeur naar uitgaat. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Soms moet je ook een toets maken.

Eigenschappen

Je kunt je inleven in je klanten, geduldig luisteren, je bent creatief maar ook commercieel en hebt goede sociale en communicatieve eigenschappen. Daarnaast heb je zakelijk inzicht en aanleg voor leidinggeven.

Hier kun je deze opleiding volgen

Leeghwaterplein 72

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

Salonmanager

Niveau 4, bbl, bol Meer over deze opleiding

Schoonheidsspecialist

Niveau 3, bol Meer over deze opleiding

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088-6663227 of bhf@rocmondriaan.nl

Op zoek naar een specifieke opleiding?