Facilitair leidinggevende

Facilitair leidinggevende

Als facilitair leidinggevende (Facility manager-MBO) coördineer/organiseer je oa de facilitaire dienstverlening, catering-, gebouwenbeheer.

In deze functie staan je heel wat verschillende taken te wachten, waarbij jij verantwoordelijk bent voor het voorbereiden van bijeenkomsten, organiseren en beheren van de inkoop en de voorraad, het coördineren van schoonmaakactiviteiten en de beveiliging. Je bent dus verantwoordelijk voor de kwaliteit van een woon- of werksituatie in een gebouw of kantoor.

Je leert coördineren en organiseren, maar ook allerlei aspecten van facilitaire dienstverlening zoals gebouwenbeheer. Arbo- en risicobeheer, documentenbeheer en financieel management komen tijdens de opleiding ook aan de orde.

Het accent ligt op algemene kennis en vaardigheden, zodat je breed inzetbaar bent. In deze baan als facilitair leidinggevende geef je het goede voorbeeld en heb je een dienstverlenende instelling. Met je team zorg je voor de ontvangst, beveiliging, schoonmaak, etc. Je bent een echte planner en organisator.

Waar kun je werken?

Als facilitair leidinggevende kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld hotels, ministeries, scholen, verzorgingshuizen, ziekenhuizen, campings, pretparken of congrescentra.

Wist je dat...

Je de praktijklessen in onze eigen praktijkomgeving krijgt?

Bekijk hier de website van ons compleet gerenoveerde praktijkomgeving

Praktische informatie

Vooropleiding

  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • mbo-diploma niveau 3

Kosten

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een bol-opleiding bedraagt in het schooljaar 2022-2023 het lesgeld € 1.239,-. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten

Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening. Verder zijn er nog kosten voor boeken, gereedschappen, werkkleding, excursies en andere activiteiten. Deze bedragen verschillen per opleiding. Hierover hoor je meer aan het begin van je opleiding van de school waar je de opleiding gaat volgen. Heb je hierover al vragen voordat je je gaat aanmelden? Neem dan contact op. We helpen je graag.

Bijkomende kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het leerjaar en eventueel keuzedeel waar je in zit en of je een bbl- of bol-opleiding volgt. Een indicatie van de bijkomende kosten voor deze opleiding:

Leermiddelen (boeken, readers, licenties): afhankelijk van het leerjaar waar je in zit tussen de € 40,- en
€ 320,-.

Intake

Na het intakegesprek besluit de docent of je ook nog een AMN/talentscan moet maken.

Eigenschappen

Je werkt goed met anderen samen. Verder heb je aanleg voor coördineren, organiseren en plannen. Je bent kostenbewust en creatief, maar zeker ook flexibel.

Hier kun je deze opleiding volgen

Helenastraat 15

Bekijk deze locatie

Verder studeren?

hbo, Facility management

Contact

Heb je vragen?

Kom dan naar één van onze Open Dagen, of neem direct contact met ons op via: 088 666 1426 of info.horeca.fd@rocmondriaan.nl.

Op zoek naar een specifieke opleiding?