Niveau 2 bol 2 jaar

Dienstverlening, Facilitair medewerker

Jij weet straks alles over catering en vergaderservice, onderhoud van gebouwen, en postkamerwerkzaamheden
Wat leer je bij

Dienstverlening, Facilitair medewerker

Tijdens je opleiding leer je de vele aspecten van de facilitaire dienstverlening kennen, met name activiteiten in woon- en werksituaties. Denk aan catering en vergaderservice, onderhoud van gebouwen, en postkamerwerkzaamheden. Ook archiveren en kassabeheer horen bij je studie.

Bij de start van je studie wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt (POP) en een plan van aanpak (PVA). Het studiejaar begint met een introductieperiode van tien weken, waarin het aanleren van studievaardigheden centraal staat. De rest van het jaar is in blokken van vijf weken verdeeld. Het is de bedoeling dat je in ieder blok bepaalde onderdelen van de opleiding afrondt. Tijdens de opleiding worden de lesperiodes afgewisseld met beroepspraktijkvorming (bpv) bij erkende leerbedrijven in verschillende branches. In het eerste studiejaar leer je verantwoordelijk te zijn voor je leertraject en leerproces.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree-diploma

Kan ik vrijstelling krijgen

Soms is het mogelijk vrijstelling van onderwijstijd te krijgen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding is in het schooljaar 2017-2018 het lesgeld € 1.137,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

Let op: onderstaande bedragen zijn indicatief en kunnen afwijken. Informeer voor de precieze kosten bij de school. Bijkomende kosten kunnen bestaan uit kosten voor excursies, boeken, workshops, materialen en kleding.

BOL

  • Eerste leerjaar ongeveer: € 355
    Boeken € 260; Readers € 70; Materialen € 25

  • Tweede leerjaar ongeveer: € 250
    Boeken € 180; Readers € 70

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je hebt talent om meerdere taken binnen één opdracht uit te voeren. Je bent flexibel en je kunt je eigen werkzaamheden organiseren. Je hebt een dienstverlenende instelling en je bent kostenbewust. Je bent bereid om buiten de kantooruren te werken. Daarbij kun je goed inspelen op steeds veranderende werksituaties.

Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Bekijk ook eens...

Niet overtuigd? Of past dit toch niet zo goed bij je? We hebben genoeg andere opleidingen die je ook kunnen aanspreken.

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen