Niveau 2 BBL BOL 2 jaar

Dienstverlening, Facilitair medewerker

Jij weet straks alles over catering en vergaderservice, onderhoud van gebouwen, en postkamerwerkzaamheden
Wat leer je bij

Dienstverlening, Facilitair medewerker

Tijdens je opleiding leer je de vele aspecten van de facilitaire dienstverlening kennen, met name activiteiten in woon- en werksituaties. Denk aan catering en vergaderservice, onderhoud van gebouwen, en logistieke werkzaamheden.

Je maakt ruimtes gebruiksklaar en treedt op als gastheer/-vrouw. Je raakt bekend met de regels rond hygiëne, ARBO en kwaliteitswetgeving. Ook leer je de basiskennis van voedsel, dranken en ingrediënten.

Let op: Voor de bbl-opleiding kun je uitsluitend worden aangemeld door je werkgever.

Module locaties anchor

Veelgestelde vragen

Welke vooropleiding heb ik nodig?

  • vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg
  • Entree-diploma

Hoe verloopt de intake voor deze opleiding?

Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je hiervan een bevestiging en de vraag om een aantal zaken naar ons op te sturen, zoals een kopie van je rapport en/of diploma en cijferlijst, een ingevulde intakevragenlijst en een doorstroomformulier indien van toepassing.

Vervolgens word je uitgenodigd voor een intakeactiviteit. Tijdens deze activiteit krijg je informatie over de opleiding die je hebt gekozen. Verder vragen we naar je achtergrond en ervaringen. Welke vooropleiding en eigenschappen je precies nodig hebt, verschilt per opleiding.

Voor BOL-opleidingen op niveau 2, 3 of 4 moet je in ieder geval een geschikt (v)mbo-diploma hebben. Voor een BBL-opleiding kun je je inschrijven als je werkzaam bent bij een erkend leerbedrijf en voldoet aan de vereiste toelatingsvoorwaarden.

Wat zijn de kosten van de opleiding?

Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht lesgeld (voor een bol-opleiding) of cursusgeld (voor een bbl-opleiding) te betalen. Voor een BOL-opleiding bedraagt in het schooljaar 2019-2020 het lesgeld € 1.168,00. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO.

Bijkomende kosten:
Reiskosten, ook in verband met je stage- of leerbedrijf, zijn voor eigen rekening.

facmed

Welke eigenschappen heb ik nodig?

Je hebt talent om meerdere taken binnen één opdracht uit te voeren. Je bent flexibel en je kunt je eigen werkzaamheden organiseren. Je hebt een dienstverlenende instelling en je bent kostenbewust. Je bent bereid om buiten de kantooruren te werken. Daarbij kun je goed inspelen op steeds veranderende werksituaties.

Kan ik vrijstelling krijgen?

Soms is het mogelijk vrijstelling van onderwijstijd te krijgen. Dat hangt af van je werkervaring, diploma’s of eerder gevolgde opleidingen en cursussen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik stage ga lopen?

  • Je bent in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Je stageadres of werkgever kan vragen om een Hepatitis B-vaccinatie
Module locaties anchor

Hier kun je deze opleiding volgen

Verder studeren

Op zoek naar een specifieke opleiding? Zoek in ruim 200 opleidingen

Bekijk alle opleidingen